23 let od vzniku regimentu

O nás

Vítejte na stránkách 9. Illinois Cavalry Regiment. Vydejte se s námi zpět v čase do doby Americké občanské války a poznejte toto období dějin Spojených Států Amerických. Možná se ptáte, proč se věnujeme právě této válce a co nás vedlo ke znovuoživení právě 9. illinoiské kavalerie.

Po roce 1840 se statisíce obyvatel Evropy vydalo za lepším, svobodným životem do tzv. Nového světa. Tomuto lákadlu podlehlo i velké množství Čechů a Slováků. Tak tedy vznikla na území USA poměrně početná česká a slovenská emigrantská komunita. Tento fakt je například dosud patrný v Chicagu, New Yorku a i jinde.

I když se tato válka odehrávala za Velkou louží, stopy našich předků jsou díky dochovaným dokumentům stále patrné. A tak tímto regimentem jsme se my, zájemci o reenacting a tzv. living history, rozhodli takto uctít památku našich předků.

9. Illinois Cavalry Regiment byl založen 20. března 2001 skupinou nadšenců do vojenství a historie. Kromě důstojného uctění našich předků  se snažíme o co nejvěrnější zobrazení tehdejšího života vojáka unionistické kavalerie. Naši výzbroj a uniformy směřujeme také tímto směrem, a to především na základě dobových podkladů - bitvy, vojenský drill, život v táboře a také dobové vystupování je u nás samozřejmostí.

Ač se jedná o armádu, náš klub je velmi přátelský: vojenský reenacting a living history (oživená historie) v kombinaci s přátelským přístupem členů, s férovostí a tím pravým bratrstvím mužů ve zbrani. A to prosím není jen a pouze pánská záliba. Máme zde také dámy a to jak v krinolínách tak i v uniformách, a proto mezi námi přivitáme jak pány tak také dámy se zájmem o tuto historii. Vládne u nás pohoda, dobrá nálada a přitom netrpí duch vojenského života, disciplíny, drillu a velení - samozřejmě v angličtině.

Bezpečnost při bitvách a při výcviku je na prvním místě. Jelikož používáme funkční zbraně, je kladen velký důraz na zacházení se zbraní. Po  víkendu se 'bohužel' musíme vrátit do práce, a hlavně v pořádku. Zkušenosti s tímto obdobím máme velmi rozsáhlé, jelikož někteří naši vojáci se této válce věnují již od roku 1990, a tak se toto období stalo naší srdeční záležitostí.

Zaujali jsme Vás a chcete se připojit právě k našemu regimentu? Neváhejte nás kontaktovat. Rádi Vám pomůžeme a poradíme ohledně nákupu patřičné výzbroje a výstroje. Bez obav se můžete na cokoliv zeptat. Vyjdeme každému vstříc.

 

Good luck from mjr. Duffy

Vladislav Dušek z Plzně

mobil: 607 882 872